همه چیز در مورد کنکور انسانی

همه چیز در مورد کنکور انسانی

 

سلام به همه داوطلبان کنکور سراسری رشته انسانی . می خوام در این مطلب با بچه هایی صحبت کنم که هدفشون رتبه شدن در کنکور سراسری رشته انسانی هست .قبولی در رشته انسانی از هر چیزی که فکرش رو بکنید راحت تره فقط کافیه بدونید که چه مدلی باید مطالعه کنید و درس بخونید . پس با ما همراه باشید تا همه چیز در مورد انسانی رو بهتون بگیم.

رشته انسانی 5 تا زیر گروه داره که برای قبولی در هر رشته باید تمرکزتون روی زیر گروه خودتون باشه پس اول از همه باید هدف اتون رو مشخص کنید و ببینید که چه رشته ای رو مد نظر دارید که قبول بشید. برای همین برای مشخص شدن هدف اتون جمله زیر رو  واضح  و دقیق کامل کنید :

من ….. دانشجو رشته …………..دانشگاه ………………در کنکور سراسری ………. هستم .

وقتی هدفتون کامل و واضح مشخص شد حالا باید ببینید که هدفتون در کدوم زیر گروه وجود داره .منظور از زیر گروه این هست که هر درس چه ضریبی می گیره و چه اهمیتی پیدا می کنه .

 

زیر گروه های رشته انسانی :

  • دروس عمومی :

درس ادبیات عربی دینی زبان
ضریب 4 2 3 2

 

  • دروس تخصصی :

زیر گروه اقتصاد ریاضی فنون عربی جامعه فلسفه و منطق تاریخ و جغرافی روانشناسی
1 1 2 4 4 1 3 1 1
2 2 4 2 1 3 1 1 2
3 3 4 2 1 2 1 1 1
4 2 3 2 1 2 2 3 3
5 2 3 2 1 3 2 1 3

 

  • لیست رشته ها در هر زیر گروه آزمایشی انسانی :

 

زیر گروه 1 ( لیست رشته ها)
کارشناسی ارشد :

کارشناسی ارشد پیوسته علوم قضایی، کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و ارشاد، کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق

کارشناسی:

آموزش الهیات، آموزش زبان عربی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، ادیان و مذاهب، ادیان و عرفان، ایران شناسی، تاریخ تمدن ملل اسلامی، تربیت مروج سیاسی، حقوق، زبان و ادبیات ترکی آذری، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات کردی، شیعه شناسی، علوم قرآن و حدیث، علوم قضایی، فرهنگ و معارف اسلامی، فقه شافعی، فقه و حقوق اسلامی، فقه و حقوق امامی، فقه و حقوق حنفی، فقه و حقوق شافعی، فقه و حقوق مذاهب اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه، فلسفه و حکمت اسلامی، فلسفه و عرفان اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی، مترجمی زبان عربی، مربیگری عقیدتی، مطالعات امنیتی، معارف اسلامی، معارف اسلامی – تبلیغ و ارتباطات، معارف اسلامی و اخلاق، معارف اسلامی و ادیان، معارف اسلامی و تاریخ، معارف اسلامی و علوم تربیتی، معارف اسلامی و علوم قرآنی، معارف اسلامی و کلام، معارف اسلامی و مدیریت

کاردانی:

کاردانی آموزش دینی و عربی، کاردانی آموزش زبان و ادبیات فارسی، کاردانی امور تربیتی، کاردانی امور دولتی، کاردانی تربیت مبلغ قرآن کریم، کاردانی تربیت معلم قرآن کریم، کاردانی حقوق قضایی، کاردانی خدمات اداری

 

 

 

زیر گروه 2 ( لیست رشته ها)
کارشناسی:

آموزش علوم اجتماعی، امنیت اطلاعات، امنیت بین الملل، امنیت نرم، برنامه ریزی اجتماعی و تعاون، پژوهشگری امنیت، جامعه شناسی، حفاظت اطلاعات، روزنامه نگاری، ضد تروریسم، علوم فنی امنیت، مددکاری اجتماعی، مردم شناسی، علوم ارتباطات

کاردانی:

کاردانی آموزش مطالعات اجتماعی

 

 

زیر گروه 3 ( لیست رشته ها)
کارشناسی:

اقتصاد، امنیت اقتصادی، حسابداری، روابط عمومی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، مدیریت اطلاعات و ارتباطات، مدیریت امور بانکی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت بازرگانی، مدیریت بیمه، مدیریت بیمه اکو، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت فرهنگی هنری، مدیریت کسب و کارهای کوچک، مدیریت مالی، مدیریت و بازرگانی دریایی، مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات، هتلداری

 

کاردانی:

کاردانی اشتغال، کاردانی اقتصاد کار و بهره وری، کاردانی امور بانکی، کاردانی امور فرهنگی، کاردانی امور مالی و مالیاتی، کاردانی بیمه، کاردانی گردشگری، کاردانی حسابداری، کاردانی روابط کار، کاردانی مدیریت بازرگانی، کاردانی مدیریت صنعتی، کاردانی مدیریت گمرکی، کاردانی هتلداری

 

 

زیر گروه 4 ( لیست رشته ها)
کارشناسی:

آمار، آموزش تاریخ، آموزش جغرافیا، باستان شناسی، تاریخ، تاریخ اسلام، جغرافیا، زبان شناسی، علوم انتظامی، علوم سیاسی

کاردانی:

کاردانی باستان شناسی، کاردانی علوم انتظامی

 

 

زیر گروه 5( لیست رشته ها)
کارشناسی:

آموزش ابتدایی، آموزش مشاوره و راهنمایی، آموزش تربیت بدنی، آموزش کودکان استثنایی، روان شناسی، علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم تربیتی، علوم ورزشی، مشاوره، مطالعات خانواده

کاردانی:

کاردانی آموزش و پرورش ابتدایی، کاردانی آموزش و پرورش کودکان استثنایی، کاردانی علم اطلاعات و دانش شناسی، کاردانی علوم ورزشی، کاردانی مربی کودک

 

 

اگر داوطلبی در رشته انسانی به زیر گروه ها توجه کند و درس شاخص انتخاب کند می تواند به راحتی در این رشته رتبه های خوبی کسب کند .

درس شاخص چیست ؟

درس شاخص یعنی انتخاب یک درس در عمومی ها که یا ضریب بالاتر داشته باشد یا در آن قوی تر هستید و انتخاب درس شاخص در دروس اختصاصی یعنی اینکه بر اساس هدف زیر گروه انتخاب شود و درس پر ضریب به درس شاخص تبدیل شود .

درس شاخص باید عمده مطالعه شما در طول هفته را تشکیل دهد به شکلی که مطمئن باشید دروس شاخص را می توانید در کنکور بالای 70 درصد بزنید و قبولی خود را تضمین کنید .

 

بیشتر بخوانید : معرفی رشته های انسانی

 

منابع کمک آموزشی برای رشته انسانی :

رتبه های برتر از چه منابعی برای مطالعه استفاده میکنند ؟ برای هر درسی باید منابع تستی خوبی وجود داشته باشد که بتوانید در آن درس درصد خوبی کسب کنید که در مقاله ای کامل منابع تستی را که رتبه های برتر مطالعه کرده اند توضیح داده ایم اما در کل انتشارات مشاوران به صورت اختصاصی کتاب های انسانی را منتشر می کند که بسیار بسیار منابع خوبی است و می تواند شما را در دروس رشته انسانی پرقدرت کند .

 

دروس رشته انسانی چگونه باید مطالعه شوند ؟

در دروس انسانی یک طبقه بندی برای دروس وجود دارد که به سبک مطالعه بر می گردد . برای همین دروس رشته انسانی به دروس حفظی ، دروس خواندنی و دروس ریاضی تقسیم بندی می شود .

 

دروس حفظی :

لغات زبان و عربی و فارسی جز مباحث حفظی به حساب می آیند که باید برای این مباحث کد گذاری و داستان نویسی انجام شود و فیش برداری کنید .

 

دروس خواندنی :

دروس فلسفه ، منطق ، تاریخ و جغرافی ، روانشناسی ، جامعه شناسی ، دینی جز دروس خواندنی هستند برای مطالعه این دروس باید با روش گلوله برفی پیش بروید و از خودتان رد پا به جا بگذارید تا بتوانید در مرور دوباره از رد پاها استفاده نمایید . این دروس نیاز به خلا ذهنی دارند و در تست های آموزشی باید تست خط به خط بزنید .

دروس تمرینی :

ریاضی ، اقتصاد ، عربی ، فنون ، گرامر زبان ، آرایه و قرابت ، دستور زبان جز مباحث تمرینی هستند .دروس تمرینی نیاز به مطالعه کمی دارند و باید بیشتر از آنها تمرین حل کرد و تست زد .  حتما دروس تمرینی را تیپ بندی کنید تا بتوانید در این دروس خوش بدرخشید .

مدت زمان پاسخ گویی به هر سوال در رشته انسانی :

نام درس تعداد سوال زمان استاندارد در دفترچه زمان نقصانی
دروس عمومی
ادبیات 25 18 15
عربی 25 20 15
دین و زندگی 25 17 15
زبان انگلیسی 25 20 15
مدت زمان کل مرور دفترچه عمومی 15 دقیقه
دروس اختصاصی انسانی
اقتصاد 15 10 10
ریاضی 20 25 20
عربی 20 20 15
علوم فنون 30 30 20
جامعه شناسی 20 15 15
فلسفه منطق 25 25 20
تاریخ جغرافی 30 25 15
روانشناسی 20 15 15
مدت زمان مرور در دفترچه اختصاصی انسانی : 35 دقیقه

 

در هفته برای هر درس رشته انسانی باید چه میزان تست بزنیم ؟

ادبیات :

لازم است که در هفته بین 70 تا 100 تست داشته باشد که شامل تست های موضوعی قرابت ، آرایه و لغت واملا و تاریخ ادبیات است.

 

عربی :

این درس جز مباحث مهم رشته انسانی در زیر گروه 1 است که اگر رشته حقوق و فقه و حقوق را دوست دارید حتما در هفته بین 100 تا 150 تست از عربی پایه و اگر تمایل دارید در سایر زیر گروه ها شرکت کنید بین 70 تا 100 تست بزنید در هفته .

 

دینی :

با مضرب 3 جز دروس رتبه بیار است به شرطی که روی مباحث کتاب به خوبی مسلط باشید و تست های خط به خط کتاب درسی رو بزنید . برای هر درس دینی بین 50 تا 70 تست زده شود .

 

زبان :

این درس نیاز به مهارت تست زنی بالا دارد و باید هر شب حداقل 10 تست زده شود مرور در این درس اهمیت بالایی دارد برای همین تست های مروری را جدی بگیرید و هر شب برای مباحث ریدینگ و کلوز تست داشته باشید .

 

ریاضی :

فقط وفقط وفقط تمرین اگر در هفته 100تا 150 تا تست برای این درس نزدی فاتحه اش رو بخون مطمئن باش که با 30 – 40 تا تست در هفته هیچ نتیجه ای نمی گیری . برای درس ریاضی کتاب مهر و ماه درسنامه خوبی داره و تست های متفاوت و خوبی رو ارائه کرده است .

 

اقتصاد :

اقتصاد جز دروسی است که هم مباحث خواندنی دارد و هم مباحث تمرینی .برای همین موضوع حدودا هفته ای 30 تست از مباحث تمرینی و 40 تست از مسائل شما را به یم مرتبه خوبی می رساند .

 

علوم و فنون :

مباحث عروض و قافیه جز مباحث سخت است آرایه دروس فنون با ادبیات در یک رده قرار می گیرد و باید جز ثابت برنامه های هر شب باشد اما روی عروض و قافیه بین هفته ای 40 الی 50 تا تست در هفته سرمایه گذاری کنید .

 

فلسفه و منطق :

اگر در کنکور درصدی معادل 50 کسب کنید به شما تبریگ می گویم شاخ غول را شکسته اید برای این درس به 2الی 3 منبع نیاز است و یکی از بهترین منابع برای این درس سوالات آزمون های آزمایشی است در هفته 100 تا 150 تست فراموش نشود .

 

جامعه شناسی و روانشناسی :

اگر زیر گروه 5 را انتخاب کرده اید برای این دروس سرمایه گذاری ویژه ای کنید و هفته ای 100 تست را در برنامه ها قرار دهید دروس درصد بیار و رتبه بیاری هستند  .

 

میزان مطالعه روزانه و هفتگی در رشته انسانی :

اگر دانش آموز هستید و مدرسه می روید در روزهایی که کلاس درس دارید بین 5الی 6 ساعت مطالعه و در روزهای تعطیل 10 الی 11 ساعت مطالعه الزامی است اما اگر فارغ التحصیل هستید و قصد کنکور مجدد دارید بین 12 الی 13 ساعت مطالعه در طول روز الزامی است .

 

در این مقاله همه چیز در مورد کنکور انسانی رو به شما گفتیم و امیدواریم براتون مفید بوده باشه …گروه آموزشی پرتوی جلسات مشاوره و برنامه ریزی درسی رو به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی برگزار میکند. برای دریافت هر گونه مشاور در زمینه رشته انسانی لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا در اسرع وقت مشاوران ما با شما تماس حاصل نمایند  .

فرم مشاوره رایگان

 

 

3.9/5 - (31 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *