هر آنچه در مورد مشاوره تحصیلی باید بدانید!
همراه با دوره مشاوره رایگان
با این تکنیک 95% افزایش یادگیری داشته باش
مطالعه یکنواخت ممنوع
تست زماندار اصول خودش رو داره
تکنیک کسب رتبه زیر 500
تو مدیر زمان خودت هستی!!!
باید شکست بخوری تا شکست نخوری!!
با کند خوانی و حواسپرتی مقابله کن
چند تکنیک عالی برای افزایش تمرکز
نقاط قوت رو به نقطه ضعف تبدیل نکن
انعطاف پذیری در مطالعه چیست؟
یاد بگیر به خودت اعتماد کنی
هدف کوتاه مدت داشته باش
تکنیک رفع اضطراب و استرس
مقصد بلند مدتت کجا است؟
اصول برنامه ریزی رو رعایت کن
تغذیه غیر مستقیم بر تمرکزت تاثیر می ذاره
از تاثیر محیط مطالعه خبر داری؟؟
زمان مرده رو زنده کن
خب دوست من امیدوارم که تمامی این ویدئوها رو مشاهده کردی باشی. مسلما مشاوره درسی خیلی فراتر از این ها می باشد. اما آموزش تمامی نکات نیاز به زمان دارد و مهم تر از همه باید برای هر دانش آموز تکنیک های مخصوص به خودش را در نظر بگیریم.
از این رو در این بخش مشاوره تحصیلی رایگان نکاتی رو برای شما قرار داده ایم تا با پر کاربرد ترین تکنیک های مشاوره ای آشنا شوید. رعایت این اصول شاید در ابتدا سخت باشد اما با کمی صبوری و تمرین می توانید پیشرفت را در زمینه درس خود مشاهده کنید.
مشاوره تحصیلی چیست؟
مشاوره تحصیلی یعنی آموزش روش ها و اصول استاندارد مطالعه و آنالیز وضعیت درسی دانش آموز تا نقاط ضعف و قوت داوطلب شناسایی شود. مشاوره تحصیلی در کنار مسائل درسی باید به عواملی که می تواند به صورت غیر مستقیم بر سیستم درسی داوطلب تاثیر بگذارد نیز بپردازد.
این عوامل عبارتند از بررسی وضعیت دقت و تمرکز دانش آموز در زمان مطالعه، آموزش مدیریت زمان و افزایش سرعت مطالعه، بررسی سیستم خواب که می تواند بر تمرکز تاثیر گذار باشد و… عوامل بسیار دیگری که در طول سال تحصیلی به دانش آموزان آموزش داده می شود.
بنابراین مشاور تحصیلی یک راهنما است تا به دانش آموزان کمک کند که بتوانند مشکلات درسی خود را شناسایی و برطرف کنند، نقاط قوت خود را بیشتر تقویت کنند و بتوانند به نتایج دلخواه و اهداف خود دست پیدا کنند.
ضرورت استفاده از مشاوره درسی
اگر نگاهی به زندگی نامه افراد بزرگ و موفق دنیا بیندازید متوجه می شوید که تمامی این افراد در طول زندگی خود از راهنمایی های یک فرد متخصص بهره مند شده اند. از این رو پیمودن مسیر درسی اگر بخواهید تبدیل به فردی نمونه شوید و در این مسیر تغییر کنید، مسلما بدون استفاده از راهنمایی های یک فرد متخصص امکان پذیر نمی باشد.
بنابراین برای آن دسته از دانش اموزانی که هدف درسی دارند و می خواهند در زمینه های علمی پیشرف کنند و در کنکور سراسری به رشته و دانشگاه دلخواه خودشان برسند لازم است که حتما از راهنمایی های یک مشاور تحصیلی با تجربه و متخصص بهره مند شوند و یک برنامه ریزی کاملا فردی مخصوص به خودشان داشته باشند.
برنامه ریزی درسی کاملا فردی با جزییات
یک موضوع مهم در دوران تحصیل مدیریت زمان و زمان بندی مناسب برای مطالعه است. ذهن انسان ها بسیار هوشمند می باشد و مسلما نمی توان با روش های قدیمی به نتیجه رسید. دانش آموز باید یاد بگیرد که بتواند از قدرت ذهن خود استفاده کند. مسلما این کار بدون داشتن یک برنامه ریزی دقیق امکان پذیر نیست.
برنامه ریزی موجب می شود که داوطلب بتواند میان مباحث درسی مختلف تعادل برقرار کند. به موقع هر درس را مطالعه کند و بر آن مسلط شود، به کارهای مدرسه و دبیران خود رسیدگی کند، بتواند برای زندگی شخصی و روزانه خود زمان کافی قرار دهد و از همه مهم تر دچار خستگی و بی انگیزگی نشود.
از این رو برنامه ریزی باید کاملا فردی باشد. امری که این روزها کمتر دیده می شود و معمولا برنامه ریزی های از قبل آماده شده رواج پیدا کرده اند. اما موضوع مهم این است که حتما برنامه ریزی که دانش آموز از مشاور تحصیلی دریافت می کند کاملا جزیی و مخصوص خود او نوشته شود.
جزییات در برنامه ریزی
قرار دادن جزییات در برنامه ریزی هفتگی اهمیت بسیاری دارد. مسلما یک برنامه هفتگی کلی نمی تواند داوطلب را دقیق به هدف درسی برساند.برای همین در واحد درسی که در برنامه ریزی قرار داده می شود باید با جزییات باشد. مثلا میزان مطالعه، تعداد صفحات منبع و روش مطالعه، منبع حل تست و تمرین و تعدادی که باید در یک واحد زمانی تست زد کامل در برنامه ریزی مشخص شود.
بهترین برنامه ریزی هفتگی و ماهانه است
برنامه ریزی انواع متفاوتی دارد. برخی از برنامه ریزی ها روزانه هستند، برخی هفتگی و ماهانه و برخی سالانه. برنامه ریزی های روزانه داوطلب را دچار تنبلی می کند و قدرت ایده پردازی و تفکر را از او می گیرد.
همچنین برنامه ریزی های سالانه نیز به مشکلات زیادی برخورد می کند و در اواسط برنامه ریزی دیگر با دانش آموز هماهنگ نمی شود.
از این رو بهترین سبک برنامه ریزی استفاده از برنامه ریزی های هفتگی و یا ماهانه می باشد که بیشترین میزان هماهنگی را با دانش آموز خواهد داشت و می تواند مدیریت زمان را به او آموزش دهد.
برنامه ریزی ویژه دانش آموزان سال دهم
پایه دهم از نظر ورود به یک مقطع جدید و تخصصی شدن رشته ها اهمیت زیادی دارد. دروسی که در سال دهم تدریس می شود، کاملا پایه ای و پیش نیاز سال های آینده هستند. دانش آموزان دهمی به دو دسته تقسیم می شوند، دسته اول افرادی که به دلیل اهمال کاری دچار افت تحصیلی بالایی می شوند و دسته دوم که از همان سال دهم تلاش مضاعفی برای جمع بندی مباحث دارند تا بتوانند با دانش علمی قوی وارد سال های بعدی شوند.
برنامه ریزی درسی جزیی و مشاوره تحصیلی از سال دهم می تواند تضمینی برای کسب رتبه مطلوب در کنکور سراسری باشد. مسلما بدون داشتن هدف و استراتژی نمی توان در دوره دوم دبیرستان موفق بود. در سال دهم دانش آموزان هر رشته باید مباحثی را در اولویت مطالعه و برنامه ریزی هفتگی خود قرار دهند که در سال های بعدی بتواند کمک کننده باشد و حجم درسی زیادی را برای کنکور کم کند که در ادامه میاحث مهم در هر رشته را توضیح می دهیم.
ساعت مطالعه در سال دهم
بیشترین سوالی که دانش آموزان از ما می پرسند میزان ساعت مطالعه در سال دهم می باشد. استاندارد ترین زمان برای مطالعه در روزهای مدرسه بین 4 الی 5 ساعت و در روزهای تعطیل بین 8الی 9 ساعت می باشد.
یک باور اشتباه!!!!!
یک باور اشتباهی که در میان دانش آموزان رواج پیدا کرده است این می باشد که تصور می کنند اگر زیاد مطالعه کنند خسته می شوند و یا اگر از سال دهم شروع به مطالعه کنند در سال کنکور دیگر کششی برای مطالعه ندارند. این باور کاملا اشتباه است. دانش آموزانی که در سال های پایه مطالعه خوبی ندارند نمی توانند در کنکور سراسری به رتبه های دو رقمی و سه رقمی دست پیدا کنند.
همچنین مطالعه و برنامه ریزی با تفریح های هفتگی و استراحت های شبانه، خواب خوب در ساعت متعارف، تغذیه اصولی و .. از بروز خستگی جلوگیری می کند. برای همین این باور که از الان زیاد درس نخونیم که بعدا خسته نشیم کاملا اشتباه است و اگر داوطلب هدفمند و تحت نظر مشاور متخصص باشد از خستگی جلوگیری می شود.
برنامه ریزی دهم تجربی
داوطلبان رشته تجربی باید دسته بندی خوبی از مطالب زیست دهم فصل 2تا5 داشته باشندو مطالعه از روی کتاب میگ میگ و تست های کتاب خیلی سبز و IQگاج شدیدا توصیه می شود . همچنین مباحث تابع و مثلثات باید کاملا کنکوری جمع بندی شود. یعنی علاوه بر مباحث سال دهم مطالب سال یازدهم و دوازدهم نیز در برنامه ریزی قرار بگیرد. در سال دهم نیازی هب جمع بندی درس فیزیک نیست و در درس شیمی تسلط بر جدول تناوبی کفایت می کند.
برنامه ریزی دهم ریاضی
داوطلبان رشته ریاضی بر خلاف تصور عموم باید درس هندسه را به خوبی مسلط شوند. چرا که داوطلبان کنکوری تمرکز و توجه خود را بر هندسه دوازدهم می گذارند با این تفکر که هندسه پایه سوالات سختی دارد. اما اگر از سال دهم تیپ بندی خوبی داشته باشید اصلا سخت نیست و می توانید 4 تست هندسه دهم در کنکور را از آن خود کنید. همچنین مباحث جدول تناوبی درس شیمی اهمیت زیادی دارد و جمع بندی مباحث هر سه سال تابع و مثلثات شدیدا توصیه می شود.
برنامه ریزی دهم انسانی
. مباحث کلیدی زیادی در سال دهم انسانی وجود دارد که اگر به خوبی فر گرفته نشود در سال یازدهم و دوازدهم کار را سخت می کند دانش آموزان انسانی فنون و تکنیک های ترجمه عربی را از همان سال دهم به خوبی فرا بگیرید. همچنین مباحث عروض و قافیه را کامل یاد بگیرید نه تنها مباحثی که به سال دهم مربوط است بلکه حتی مباحث یازدهم و دوازدهم را نیز جمع بندی کنید. مسائل اقتصاد حتما تیپ بندی شود و در درس منطق حداقل 2 کتاب تست را به اتمام برسانید.