تفاوت گروه آموزشی پرتوی با دیگران
نظرات داوطلبان گروه آموزشی پرتوی در انتخاب رشته
مراحل انتخاب رشته تخصصی دکتر پرتوی
انتخاب رشته در گروه آموزشی پرتوی کاملا توسط دکتر پرتوی در جلسات مشاوره کاملا خصوصی انجام می شود که به دلیل محدود بودن ظرفیت، موجب می شود که جلسات در زمان کافی و با دقت و حوصله بسیار انجام پذیرد. این روند موجب می شود که با توجه به رتبه ای که کسب کرده اید، بهترین نتایج را کسب کنید و از همه مهم تر در این مجموعه آموزشی به دنبال استفاده از عناوین دروغ مثل رشته پنهان، ظرفیت پنهان و یا قبولی با رتبه 40 هزار در رشته پزشکی برای جذب دانش آموزان نیستیم.
تفاوت انتخاب رشته دکتر پرتوی با سایر موسسات
1) تنها مرکزی که مدیریت مجموعه 0 تا 100 انتخاب رشته را انجام می دهد و نه فقط نظارت پایانی
2) به هیچ عنوان دانشجو و تازه کار نداریم
3) شعار نمی دهیم بلکه منطقی آمار قبولی می دهیم
4) کارنامه دروغین نداریم
5) جلسات مشاوره کاملا خصوصی است نه گروهی و نیمه گروهی
6) تعداد زیادی دانش آموز نمی پذیریم تا برای همین زمان کافی قرار دهیم
7) جلسات راس زمان مشخص برگزار می شود چون برای زمان خانواده ها ارزش قائلیم
اهمیت انتخاب رشته
مسلما وقتی در کنکور سراسری شرکت کرده ای،هدف تو قبولی در یک رشته و یا دانشگاه بوده است. حال با انجام دادن انتخاب رشته می توانی شانس خودت رو برای پذیرش در آن رشته و دانشگاه مورد نظر امتحان کنی. انتخاب رشته اشتباه جبران ناپذیر است. از آنجایی که انتخاب رشته شما از انتخاب اول توسط سازمان سنجش بررسی می شود، ترتیب نوشتن کد رشته ها در فرم انتخاب رشته اهمیت دارد. گاهی جا به جایی یک انتخاب با انتخاب قبلی و یا بعدی رشته، دانشگاه، دوره و یا حتی شهر قبولی شما را کاملا تغییر می دهد.
نکته !!!!
انتخاب رشته نه ظرفیت پنهان دارد و نه رشته پنهان و نه هیچ مشاوری با افراد سازمان سنجش در ارتباط است تا اطلاعات انتخاب رشته را زودتر دریافت کند و نه با رتبه 40 هزار می توان به پزشکی و فرهنگیان و …. رسید. بلکه انتخاب رشته یعنی چیدمان صحیح رشته ها و دانشگاه ها و دوره ها و شهر ها که بتوان به نتیجه دلخواه در کنکور سراسری رسید. |
پس مهم است به شکلی انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهی که با توجه به رتبه ای که کسب کرده ای، بهترین نتیجه را در آن سال بگیری.
انتخاب رشته قابل برگشت نیست
زمانی که انتخاب رشته خود را برای سایت سازمان سنجش ارسال می کنی و مهلت انتخاب رشته به پایان می رسد، دیگر تغییر دادن آن انتخاب امکان پذیر نیست. برای همین فرصتی برای جبران انتخاب های شما وجود ندارد. همین است که اهمیت انتخاب رشته را در سال کنکور دوچندان می کند. برای همین در مهلتی که انجام دادن انتخاب رشته و دانشگاه داری باید با دقت و کیفیت این کار را انجام دهی. متاسفانه خیلی از داوطلبان از قوانین اطلاعی ندارند. پس از اعلام نتایج نهایی در شهریور ماه هر سال متوجه اشتباهات خود در انتخاب رشته می شوند که قابل برگشت هم نیست. که این موارد عبارتند از :
انتخاب دوره روزانه بدون توجه به محرومیت
در خیلی از مواقع انتخاب رشته را از سر اجبار و یا شانس در رشته هایی که دوست نداریم انجام می دهیم، آن هم در دوره روزانه و از شانس بد قبولی داوطلب در همان کد رشته اتفاق می افتد. که حتی انتظار قبول شدن اش را نداشته است. برای همین لطفا در زمان انتخاب رشته، شانسی رشته ای را وارد فرم اولیه خود نکنید. و حتما دوره روزانه را در رشته هایی انتخاب کنید که به آنها علاقه کافی دارید. چرا که اگر قبول بشوید و نروید؛ یک سال از انتخاب رشته در رشته های روزانه محروم می شوید.
انتخاب رشته به امید کارنامه سبز
متاسفانه خیلی از مواقع افراد به امید کارنامه سبز انتخاب رشته می کنند. در صورتی که قبولی در رشته های کارنامه سبز به معنای قبولی قطعی نیست و قانون و تبصره های خودش را دارد. و نیاز مند موافقت و پذیرش دانشگاه مبدا و مقصد می باشد.
انتخاب رشته به امید تغییر رشته
این موضوع نیز دردسرهای خودش را دارد. و دیگر به بخش دبیرستان و سازمان سنجش مربوط نیست. بلکه موافقت آموزش دانشگاه مبدا و مقصد را نیاز دارد و احتمال آن خیلی کم است. بهتر است رشته مورد نظر خود را در دانشگاه پایین تری انتخاب کنید تا به امید تغییر رشته اقدام به انتخاب رشته دانشگاه نمایید.
انتخاب رشته به امید تکمیل ظرفیت
تکمیل ظرفیت یعنی پس از ثبت نام و شروع کلاس های ترم اول دانشگاه، برخی از دانشگاه ها در رشته هایی که هنوز ظرفیت آنها کامل نشده است؛مجددا اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. اگر به امید تکمیل ظرفیت هستید باید بگویم که ممکن است رشته مورد نظر شما اصلا ظرفیت خالی نداشته باشد و یا ممکن است در یک سال اصلا تکمیل ظرفیت ارائه نشود. پس در زمان انتخاب رشته به امید تغییر دادن آن در آینده نباشید.
تمامی موارد بالا اهمیت انتخاب رشته کنکور سراسری را می رساند که اگر به درستی انجام نشود می تواند دردسر های عظیمی داشته باشد. و علاوه بر صرف هزینه و زمان، به آینده شغلی و تحصیلی افراد صدمه وارد کند. برای همین در کنار 12 سال تلاش شبانه روزی در دوران تحصیل و هزینه های بالایی که برای تحصیل پرداخت کرده اید، لطفا انتخاب رشته کنکور سراسری را نیز جدی بگیرید و برای آن زمان کافی قائل شوید و انجام آن را به دست فرد متخصص بسپارید.
در انتخاب رشته کنکور به چه مواردی لازم است توجه شود؟
همانطور که در مطالب بالا گفته شد؛ انتخاب رشته فرصت آزمون و خطا ندارد و لازم است با دقت انجام شود. اطلاع از قوانین و اصول انتخاب رشته بسیار مهم است که در ادامه عوامل مهم و تاثیر گذار در آن را بررسی می کنیم:
1) توجه به کارنامه اولیه منتشر شده در سایت سازمان سنجش
موضوع بسیار مهم در اولین قدم این است که کارنامه داوطلب مورد تحلیل و بررسی قرار بگیرد. مواردی که لازم است در این کارنامه بررسی شود؛ شامل:
∇ رتبه داوطلب در سهمیه نهایی
∇ رتبه داوطلب در هر زیر گروه آموزشی
∇ توجه به صحت اطلاعات شخصی
∇ تراز داوطلب برای مجاز شدن در دانشگاه فرهنگیان
∇ توجه به دوره های مجاز و غیر مجاز
∇ نگه داشتن کد دسترسی دانشگاه آزاد
2) استعداد یابی و بررسی رشته های مورد علاقه
انتخاب رشته باید بر اساس علاقه و استعداد انجام شود اگر تا کنکور از رشته های دانشگاهی مطلع نشده اید، حتما قبل از اقدام به هر گونه انتخابی در ابتدا رشته های دانشگاهی و بازار کار آن را بشناسید و با آگاهی انتخاب کنید. همچنین در کنار شناخت رشته های دانشگاهی مهم است که علاقه واقعی خود را بیابید و همچنین زمینه هایی که در آن استعداد کافی برای موفقیت دارید را نیز بشناسید.
در حین شناخت رشته های دانشگاهی حتما به این موارد توجه داشته باشید:
این عوامل موجب می شود که نه صرفا بر اساس شنیده های خود از دیگران و یا تجربه های دست خورده دیگران انتخاب رشته کنید؛ بلکه شناخت کافی و واقعی از خود و هر رشته به دست آورید. اینکار موجب می شود که با هدف وارد دانشگاه شوید و با علاقه تحصیل کنید در این صورت هم می توانید ادامه تحصیل بدید و هم در زمینه رشته خود به ابداع و نوآوری مشغول شوید و در همان زمینه نیز کار مناسب خود را بیابید.
دقیقا به علت یک انتخاب نادرست، مشکلات بیکاری، بی انگیزگی؛ تغییر رشته، اشتغال در رشته های غیر مرتبط و … اتفاق می افتد.
3) شناخت دوره های دانشگاهی
اطلاع از شرایط دوره های دانشگاهی بسیار مهم است که قبل از انتخاب رشته باید بدانید که شرایط هر دوره چیست؟ دوره های دانشگاهی شامل دوره روزانه، شبانه، پردیس خودگردان،غیرانتفاعی،پیام نور و مجازی است که به ترتیب اعتبار مدرکی آن را نام بردیم. مشخصا بهترین دوره، روزانه می باشد. که کلیه هزینه های مربوط به آن رایگان است مگر در شرایط که در پایان تحصیلات خود بخواهید برای مهاجرت اصل مدرک را از دانشگاه دریافت کنید؛ در این صورت هزینه کل تحصیلات از شما اخذ می گردد.
دوره بعدی دوره شبانه می باشد که تنها تفوات آن با دوره روزانه در این است که هر ترم شامل شهریه می شود. اما اعتبار مدرکی روزانه را دارد. و مزیت ان ازاد بودن مدرک بعد از پایان دوره کارشناسی است. چرا که هزینه آن را در طول 4 سال تحصیل پرداخت کرده اید.
4) آشنایی با جدول هزینه دانشگاه ها
به جز دوره روزانه تمامی دوره های دانشگاهی دارای هزینه می باشند. که هزینه های انها هر ترم متغیر است :قبل از انتخاب هر یک این دوره ها در فرم اصلی انتخاب رشته حتما از لیست هزینه ها مطلع شوید. البته این هزینه ها تقریبی است و هر ترم بنا به تعداد واحد و دروس عملی تغییر می کند. که برای دوره شبانه بین ترمی 5 الی 6 میلیون / دوره پردیس خودگردان حدودا 30میلیون به صورت ترمی و دوره های غیر انتفاعی 6 الی 7 میلیون و پیام نور حدودا 2 میلیون می باشد.
دوره بعدی پردیس خودگردان که تنها تفاوت آن با دو دوره قبلی در هزینه های گزاف هر ترم می باشد ولی مدرک آن اعتبار مدرک روزانه را دارا است. اما خوابگاه و امکانات رفاهی همانند دوره شبانه ندارد.دوره های پیام نور و غیر انتفاعی نیز شهریه پرداز هستند. اعتبار مدرکی پایین ترین دارند. اما کلاس های پیام نور در چند سال اخیر حضوری برگزار می شود و نکته مهم امتحان های هماهنگ کشوری در پایان هر ترم در دانشگاه پیام نور می باشد. همچنین خوابگاه و امکانات رفاهی نیز ندارد و برای برخورداری از امکانات رفاهی فقط باید در دوره روزانه قبول شوید.
5) توجه به سهمیه های گوناگون
این اقدام باید توسط مشاور شما صورت بگیرد. اگر فردی که انتخاب رشته شما را انجام می دهد، فرد کاربلد و متخصصی باشد؛علاوه بر توجه به رتبه در زیر گروه ها، به سهمیه شما نیز توجه می کند و بعد برمبنای آن اقدام به انتخاب رشته می کند. علت توجه به سهمیه این است که می توان حدود رتبه مورد نیاز برای قبولی در هر رشته را دانست . و بر آن مبنا انتخاب رشته صورت پذیرد تا انتخاب های اضافی که فقط مانع در انتخاب رشته هستند، حذف شود. گاهی برخی از انتخاب رشته ها بیش از 150 عدد می شود در اینجا مشاور انتخاب رشته باید رشته هایی که با توجه به سهمیه داوطلب شانس قبولی ندارد را حذف کند. و این کار بسیار حساس است. پس اطلاعات کافی راجع به سهمیه و حدود قبولی آنها در هر رشته اهمیت دارد.
6) توجه به رتبه بندی دانشگاه ها
اگر اعتبار مدرک برای شما اهمیت دارد، حتما قبل از انتخاب رشته باید رتبه هر دانشگاه را بنا به رشته مورد نظربدانید. رتبه بندی دانشگاه ها می تواند بر اساس نوع رشته متفاوت باشد. مثلا دندان پزشکی شهید بهشتی رتبه بالاتری به نسبت دندان پزشکی دانشگاه تهران دارد. برای همین از مشاور انتخاب رشته خود بخواهید که حتما هر رشته و دانشگاه را بر اساس اعتبار علمی آن در انتخاب رشته شما قرار دهد.
7)شناخت شهرها و امکانات رفاهی
اگر قرار است در انتخاب رشته خود سایر شهر ها را نیز انتخاب کنید؛ حتما راجع به آن شهر تحقیق کنید و بر اساس اطلاعات قدیمی تصمیم نگیرید. موارد بسیار مهمی در انتخاب یک شهرباید مورد توجه قرار بگیرد
1) رتبه بندی علمی آن دانشگاه | 2) امنیت اجتماعی شهر |
3) مسیر رفت و آمد به شهر مرود نظر | 4) وسائل حمل و نقل عمومی شهر مورد نظر( هواپیما، قطار، اتوبوس) |
5) بررسی امکانات رفاهی دانشگاه مثل خوابگاه و … | 6) آب و هوای شهر |
7) مسافت( دوری و نزدیکی ) | 8) ویژگی شخصیتی فرد و خانواده( بابت تحمل دوری از هم) |
حتما تمامی این عوامل را در نظر بگیرید و بعد برای انتخاب شهری به غیر از محل سکونت خود در انتخاب رشته اقدام نمایید.
انتخاب رشته مهم ترین دغدغه دانش آموزان و اولیای آنها در دوران تحصیل دانش آموزان است. نتیجه 12 سال دوران مدرسه به رشته انتخابی بستگی دارد. آینده شغلی، آینده تحصیلی فرد به رشته ای که انتخاب می کند بستگی دارد.
دلیل بیکاری ها، اینکه خیلی از افراد در رشته تحصیلی خود مشغول به کار نیستند و یا علت بسیاری از تغییر رشته ها به دلیل انتخاب نادرست در انتخاب رشته می باشد. از این رو داشتن یک ذهن بیدار و آگاه در زمان انتخاب رشته بسیار مهم است.
انتخاب رشته پلی میان دوره دوم دبیرستان و دانشگاه است و کوچکترین اشتباهی در انتخاب رشته می تواند سرنوشت یک فرد را کاملا تغییر دهد و حتی اگر ناراضی باشد و تصمیم به تغییر رشته خودش بگیرد هزینه زمانی بسیاری را پرداخت کرده است؛ پس مهم است که بدانیم:
و هزاران هزار سوال دیگر که در این مطلب به صورت مفصل در رابطه با آن توضیح خواهیم داد تا هر آنچه داوطلبان برای انتخاب رشته خود به آن نیاز دارند را تحت پوشش قرار دهد. در ادامه به تمامی سوالات بالا پاسخ داده می شود تا قبل از شروع انتخاب رشته اطلاعات کاملی دریافت کنید تا خودتان نیز بتوانید در انتخاب رشته عملکردی اگاهانه داشته باشید.
انتخاب رشته چیست؟
بعد از پایان کنکور سراسری و اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری نوبت به انتخاب رشته میرسد؛ هر ساله داوطلبانی که نمره تراز آنها در محدود مجاز ظرفیت های دانشگاهی قرار گرفته است می توانند بر اساس دفتر چه راهنمای شماره 2 سازمان سنجش از میان کد رشته محل های اعلام شده در فرم 150 تایی انتخاب رشته اقدام به چیدمان رشته ها و انتخاب رشته نمایند . که تنها در یک کد رشته محل به داوطلب امکان قبولی می دهد.
همچنین در چند سال اخیر رشته های اصلی رشته تجربی شامل پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، دامپزشکی دانشگاه آزاد نیز از طریق فرم انتخاب رشته سراسری انتخاب رشته می شوند. این یک نکته بسیار مهم در چیدمان و اولویت بندی رشته های دانشگاهی است.
قبل از انتخاب رشته لازم است بدانید که در چه دوره ای مجاز شده اید و سپس بر آن مبنا تصمیم به انتخاب رشته بگیرید. بررسی و تحلیل کارنامه یکی از مهم ترین اقدامات قبل از انتخاب رشته کنکور می باشد.
انتخاب رشته کنکور سراسری
برخلاف آزمون سراسری که سوالات دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد در قالب یک کنکور برگزار می شود اما انتخاب رشته کنکور سراسری از انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی به جز 4 رشته پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی و دامپزشکی جدا از هم است . انتخاب رشته سراسری معمولا 30 الی 40 روز بعد از برگزاری کنکور می باشد که به دنبال اعلام نتایج اولیه سازمان سنجش و منتشر شدن دفترچه انتخاب رشته شماره 2 کنکور سراسری است . همچنین حدودا بلافاصه بعد از اتمام زمان انتخاب رشته سراسری که بین 5الی 7 روز زمان دارد انتخاب رشته دانشگاه آزاد آغاز می شود که دفترچه انتخاب رشته آن و کد رشته های ارائه شده آن کاملا متفاوت است .
انتخاب رشته سراسری شامل شناخت دوره ها و رشته ها و اولیت بندی کردن دوره و رشته و دانشگاه در شهر های مختلف است. مهم ترین اقدام در انتخاب رشته این است که وقتی انتخاب 21 را از انتخاب 34 بالاتر در فرم خود وارد کرده اید از قبولی در انتخاب 21 خیلی خوشحال تر باشید. که بعدا پشیمان نشوید که ای کاش انتخاب 34 را بالاتر زده بودم .
احساسی تصمیم نگرفتن در زمان انتخاب رشته نیز بسیار مهم است. مسلما بدون یک تصمیم منطقی نمی توان چیدمان خوب انجام داد. تصمیمات احساسی در زمان انتخاب رشته عبارتند از :
1-انتخاب رشته بر مبنای قبولی نه علاقه
2-انتخاب دورترین شهر ها فقط به علت قبولی در یک رشته خاص
3-انتخاب صرفا دوره های روزانه به امید کنکور سال بعد
4-انتخاب رشته سراسری به امید قبولی در دانشگاه ازاد
5-انتخاب رشته هایی که علاقه به آنها ندارید در دوره روزانه
6-انتخاب رشته بر مبنای علاقه دیگران
انتخاب رشته دانشگاه آزاد
علاوه بر انتخاب رشته سراسری، داوطلبان در فرم های با کنکور و بدون کنکور دانشگاه آزاد اسلامی نیز می توانند شانس خود را امتحان کنند. علی رغم آنکه کنکور سراسری و آزاد یکی می باشد اما انتخاب رشته آنها از هم جدا می باشدو البته به جز 4 رشته پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و دامپزشکی دانشگاه آزاد که انتخاب رشته این رشته ها در فرم 150 تایی سراسری صورت می گیرد.
داوطلبان کنکور سراسری می توانند یک فرم 100 عددی انتخاب رشته با کنکور دانشگاه آزاد را در رشته ای که دیپلم گرفته اند تکمیل نمایند و سپس می توانند در تمامی رشته های نظری، هنر و زبان به صورت جداگانه یک فرم 20 تایی بدون کنکور نیز تکمیل نمایند.
در انتها برای هر فرم باید یک کارت سریال دریافت کنند که به تعداد انتخاب رشته هایی که انجام داده اند شانس قبولی دارند و در نهایت می توانند بین رشته هایی که پذیرفته شده اند یکی را برای ثبت نام نهایی در دانشگاه انتخاب نمایند.
مهم ترین اقدام قبل از انتخاب رشته، شناخت روش های درآمد زایی از رشته های دانشگاهی می باشد.
شرکت در دوره coach شغلی با معرفی بازار های فعال و غیر فعال هر رشته
ترسیم آینده شغلی و درآمد زایی
انتخاب رشته تجربی
تعداد داوطلبان شرکت کنندگان کنکور تجربی در حال حاضر جز بیشترین آمار داوطلبان کنکور است. تعداد محدود دانشگاه هایی که رشته های دانشگاهی زیر گروه تجربی را ارئه می دهند و افزایش تقاضا به نسب ظرفیت رشته ها موجب شده است تا قبولی در رشته تجربی واقعا سخت باشد.
انتخاب رشته تجربی بیشترین حساسیت را دارد. مخصوصا در رتبه های به نسبت متوسط که از 2000 تا 5000 را تشکیل می دهند که هم می توان بهترین قبولی ها را داشت و هم اگر کوچک ترین اشتباهی در انتخاب رشته صورت بگیرد، بدترین رشته و دانشگاه نصیب فرد می شود.
از این رو چیدمان و اولویت بندی در فرم 150 تایی انتخاب رشته کنکور سراسری تجربی قطعا کار آسانی نیست. و نیاز به مشاوری آگاه و متخصص در این زمینه دارد که به خوبی به رشته ها و بازار کار و مسیر در آمد زایی هر رشته مسلط باشد. بتواند بر اساس تیپ شخصیتی داوطلب بهترین رشته مناسب او را تشخیص دهد و یک چیدمان کاملا اصولی برای داوطلب داشته باشد.
همچنین در انتخاب رشته کنکور تجربی توجه به رشته های مشابه که بعضا برخی از همکاران به عنوان رشته پنهان از آنها نام می برند، بسیار اهمیت دارد. مثلا برای فردی که علاقه زیادی به پزشکی داد اما رتبه او به شکلی است که امکان قبولی در پزشکی را ندارد؛ حتما باید رشته اتاق عمل را به خوبی معرفی کرد. چرا که شباهت های دروس دانشگاهی و بازار کاری این دو رشته کاملا مشابه است و تصور از اتاق عمل را باید به روز شده برای دانش آموزان به تصویر کشید.
همچنین برای علاقه مندان به رشته فیزیوتراپی نیز رشته کاردرمانی را پیشنهاد می کنیم چرا که فرد می تواند در کارشناسی ارشد به راحتی وارد فیزیوتراپی شود و واحد های مشترک زیادی دارند. و رشته های مشابه و مشترک دیگری که در زمان انتخاب رشته به صورت کامل و دقیق برای داوطلبان توضیح داده می شود.
انتخاب رشته ریاضی
کمترین امار شرکت کنندگان کنکور سراسری مربوط به داوطلبان رشته ریاضی است. قبولی در این رشته کار سختی نیست. مخصوصا که دانشگاه های آزاد تقریبا تمامی رشته های فنی و مهندسی را بدون کنکور ارائه می دهند. اما در انتخاب رشته ریاضی رقابت بین داوطلبانی است که رتبه های خوبی کسب کرده اند و خواستار قبولی در دانشگاه های سراسری تهران هستند. در انتخاب رشته ریاضی توجه به مرز بندی ها اهمیت زیاد دارد. مثلا فردی که عاشق رشته مهندسی مکانیک است ترجیح بدهد که مهندسی مکانیک را در دانشگاه شبانه بخواند و یا وارد رشته مهندسی شیمی که مشابه رشته مکانیک است اما کمی سطح پایین تری دارد را در دانشگاه سراسری روزانه بخواند؟ این مرز بندی ها است که داوطلبان رشته ریاضی را در زمان انتخاب رشته به چالش می کشد.
از سوی دیگری تنوع رشته های مهندسی به علاوه رشته های مشترک و علوم پایه نیز منجر شده است که اولویت بندی کار سختی باشد و حتی به دلیل تعدد دانشگاه های رشته ریاضی در هر شهر، گاهی تعداد انتخاب ها از 150 عدد بیشتر می شود که در اینجا نیاز به دقت و آگاهی بسیاری است که کد رشته هایی که حذف می شوند واقعا یا شانس قبولی نداشته باشند و یا منطقی حذف شده باشند.
از این رو درست است که تعداد کم داوطلبان و تعدد زیاد رشته ها و دانشگاه های زیر گروه ریاضی زیاد و شانس قبولی بالا است اما اولویت بندی دقیق هنوز کم اهمیت نشده و کسب نتیجه قابل قبول به این چیدمان اصولی بستگی دارد.
انتخاب رشته انسانی
تعداد داوطلبان رشته انسانی در چند سال اخیر بسیار بالا رفته است. و حتی این احتمال می رود که در سال های بعد بتواند از تعداد دانش آموزان شرکت کننده کنکور تجربی نیز بیشتر شود. این آمار و ارقام نشان می دهد که تعداد داوطلبان پشت کنکوری انسانی بسیار بالا می رود. و همچنین با توجه به افزایش تعداد شرکت کنندگان رشته انسانی اما هنوز تعداد دانشگاه های ارائه دهنده رشته های دانشگاهی انسانی و همچنین ظرفیت هر رشته تغییری نکرده است و عمده رشته های پرطرفدار زیر شاخه انسانی به صورت مشترک ارائه می شود. مثلا رشته روانشناسی، مدیریت، اقتصاد و حسابداری جز رشته هایی هستند که ظرفیت انها بین داوطلبان انسانی و تجربی و ریاضی تقسیم می شود.
بنابراین در سالی که پیش رو داریم سخت ترین انتخاب رشته به انسانی ها مربوط می شود که با این حجم از رقابت و ظرفیت های کم چگونه می خواهند به قبولی در رشته های خوب و دانشگاه های سراسری دست پیدا کنند. از این رو اولویت بندی فرم انتخاب رشته برای این داوطلبان از دو رشته دیگر پر اهمیت تر می باشد.
در زمان انتخاب رشته نیازی نیست تا انتخاب رشته خود را صرفا بر اساس بازار کار انجام دهید. رشته ای که الان انتخاب می کنید قرار است بعد از گذراندن 4 سال دوره کارشناسی، 2 سال دوره ارشد و حداقل چند سال کارورزی به بازار کار برسد. بنابراین تا آن زمان ممکن است بازار هر رشته ای دچار نوسانات زیادی شود.
بنابراین انتخاب رشته بر اساس بازار کار و در آمد کار صحیحی نیست. اما لازم است تا راه های کسب در آمد از هر رشته را بدانید. با آشنایی با این روش ها حتی اگر رشته شما دارای کمترین میزان بازار کار و در آمد نیز باشد شما می توانید به عنوان فردی خلاق و کارآفرین از آن رشته در آمد زایی کنید.
بنابراین بهتر است که انتخاب رشه خود را بر اساس دو عامل پایه گذاری کنید که در ادامه کامل و دقیق در مورد آنها توضیح می دهیم:
1- علاقه مندی ناخودآگاه و ثابت
2- استعداد و توانایی های واقعی فرد
علاقه و رغبت
متاسفانه انتخاب رشته بر اساس رتبه و یا شانس قبولی اشتباه ترین حالت برای انتخاب رشته می باشد نه تنها در این زمینه، بلکه در هر زمینه دیگری اگر بعد علاقه وسط نباشد انگیزه ای برای پیشرفت وجود ندارد پس در وهله اول مهم است که دانش اموز علاقه ثابت شده ای به آن رشته مورد نظر خود داشته باشد بسیار زیاد هستند افرادی که در جلسه انتخاب رشته بر اساس نظر خانواده و دوستان یا رقابت با اعضای فامیل یا از روی اجبار به انتخاب رشته مبادرت می ورزند، اما این کار به جز پشیمانی سودی ندارد؛ مهم ترین بعد در انتخاب رشته بعد علاقه ثابت است .
اما این علاقه ثابت را چگونه تشخیص دهیم و از کجا بدانیم که انتخاب الان ما در 20 سال آینده پشیمانی به همراه ندارد؟؟؟
علاقه ثابت چیست؟
علاقه ثابت یعنی در گذر زمان و با افزایش سن و کسب اطلاعات بیشتر در زمان های دور نظر شما به رشته مورد نظر خودتان تغییر نکند؛ علاقه ثابت یعنی علاقه پایدار که از ناخودآگاه فرد بر می خیزد؛ زمانی که انتخاب شما به صورت احساسی نباشد و واقعا به یک موضوعی از ضمیر ناخود آگاه خود علاقه داشته باشید مسلما به یکی از موفق ترین افراد در زمینه تحصیلی و کاری خود تبدیل می شوید. علاقه ناخود اگاه را از روی تست های شخصیت شناسی روانشناسانه می توان تشخیص داد .
آیتم دیگری که در انتخاب رشته تاثیر گذار است عدم توجه به بازار کار رشته است؛ یادتان باشد که بازار کار را شما می سازید اگر علاقه کافی داشته باشید انگیزه درونی هم برای ادامه دادن و پیشرفت وجود دارد برای همین موضوع انتخاب رشته بر اساس بازار کار اصلا اصولی نیست مخصوصا که ممکن است که رشته ای که الان انتخاب می کنید و بازار کار خوبی دارد بعد از فارغ التحصیلی شما دیگر آن رونق کسب و کاری را از دست بدهد برای همین حتما در زمان انتخاب رشته به این موضوع مهم توجه داشته باشید و مبنای انتخاب رشته خود را بر اساس بازار کار نچینید.
استعداد و توانایی ها
آیتم بعدی در انتخاب رشته اصولی کنکور سراسری استعداد و توانایی است؛ آیا رشته ای که انتخاب می کنید در سطح توانایی های فردی و گروهی شما می باشد؟ آیا می توانید از عهده فعالیت های رشته مورد نظر خود بر بیایید؟ علاقه مهم ترین بعد است اما تنها علاقه کافی نیست! اگر علاقه باشد اما فرد استعداد کافی نداشته باشد کم کم سرخورده می شود، انگیزه و علاقه خود را هم از دست می دهد؛ پس مهم است که در زمان انتخاب رشته کنکور حتما به توانایی و استعداد های فرد در زمینه رشته مورد نظر هم توجه شود .
تا به حال توجه کرده اید چرا افرادی که علاقه زیادی به رشته تحصیلی خودشان دارند، اما در این زمینه موفق نیستند و در آمد های عالی ندارند. موضوع استعداد یابی در زمان انتخاب رشته پاسخ به سوال مطرح شده است.
چگونه استعداد های خود را شناسایی کنیم؟
2 آیتم علاقه و استعداد اگر به خوبی مشخص شود بخش عظیمی از انتخاب رشته شما مشخص شده است برای همین باید اولین قدم خود را محکم بردارید برای همین بهتر است بعد علاقه و استعداد به صورت علمی سنجیده شود برای اینکار انجام تست های روانشناسی معتبر در این زمینه بسیار مهم است که توسط فرد متخصص روانشناسی هم انجام پذیرد
پیشنهاد ما به شما در قدم اول انتخاب رشته اجرای تست های معتبر روانشناسی توسط روانشناس است تا به صورت کامل و اصولی بتوانید خود ویژگی های شخصیتی خود را شناسایی نمایید . برای انجام تست های معتبر روانشناسی به صورت آنلاین و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه این تست ها و نحوه اجرای آنها و کاربرد این تست های روانشناسی در انتخاب رشته روی لینک زیر کلیلک نمایید .
آزمون های علاقه و استعداد تحصیلی چیست ؟
2 آزمون تلفیقی معتبر و استاندارد یابی شده روز دنیا است که مناسب برای گروه سنی 14الی 18 سال می باشد متاسفانه بسیاری از آزمون های روانشناسی که در زمینه استعداد یابی شغلی برگزار می شود برای گروه سنی نوجوان مناسب نیست مانند آزمون MBTI برای همین در انتخاب نوع آزمونی که می خواهید در آن شرکت کنید تا خود را بهتر بشناسید دقت کافی را داشته باشید .
همچنین این آزمون ها باید توسط متخصص روانشناس برگزار شود و به تست های زرد و یا تحلیل های نرم افزاری در اینترنت نمی توان اعتماد کرد.
مسلما انتخاب رشته حساس ترین مرحله در دوران 12 ساله تحصیل شماست!
نتیجه این 12 سال تلاش و زحمت در انتخاب رشته شما به بار مینشیند به همین دلیل مهم است که در انتخاب آن نهایت دقت را داشته باشیم و برای آن سرمایه گذاری کنیم و زمان کافی به آن اختصاص دهیم.
چیدمان انتخاب رشته در اصل همان زیر بنای این تصمیمی مهم می باشد. در ابتدا لیستی از رشته ها و دانشگاه ها و دوره ها و شهر های در هم و برهم داریم . اما اولویت بخشیدن به هر کدام از این انتخاب ها و پیدمان آن تخصصی ترین کار در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد.
از این رو می خواهیم در ادامه این مطالب برای شما در مورد نحوه چیدمان و اولویت بندی توضیح دهیم . چرا که اولویت بندی رشته ها یعنی توجه به دوره های دانشگاهی و هزینه های هر ترم کلاس، توجه به مسافت شهر و رتبه بندی دانشگاه ها، رشته انتخابی از نظر مطابقت با دانش آموز و مسیر شغلی آن و عوامل بسیار دیگری که باید بر اساس رتبه و چیدمانی که حتما منجر به قبولی شود؛ توجه کافی داشت.
توجه به رشته
نوع اول انتخاب رشته مخصوص افرادی است که دیوانه وار یک رشته را دوست دارند و تحت هر شرایطی می خواهند وارد آن رشته شوند برای این دسته از افراد دانشگاه و مسیر و شهر تفاوتی ندارد و فقط مهم است که وارد رشته مورد نظر خودشان بشوند برای همین الویت برای این افراد بر این است که تمامی دانشگاه ها و شهر هایی که رشته مورد نظر انها را دارد در انتخاب رشته آنها وارد شود
توجه به دانشگاه
متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات ما با داوطلبان در زمان انتخاب رشته مواجه با دسته دوم است این افراد فقط به یک دانشگاه توجه دارند مثلا می گویند من فقط دانشگاه تهران قبول شم یا فقط دانشگاه امیر کبیر رو می خوام من هر ساله تعداد زیادی از افراد با این طرز تفکر رو در انتخاب می بینم این نوع انتخاب رشته اصلا اصولی نیست چرا که دانشگاه فقط 4 سال است و بعد از 4 سال شما می مانید و رشته ای که در آن 4 سال از عمر خود را صرف کرده اید برای همین رشته خیلی خیلی مهم تر است آینده شغلی شما ، آینده تحصیلی و ادامه تحصیل شما به رشته ای که در آن مدرک گرفته اید بستگی دارد نه به دانشگاه شما با توجه به مدرک و تخصص خود می توانید وارد بازار کار شوید نه با توجه به دانشگاه !!!
پس اینکه در انتخاب رشته فقط و فقط دانشگاه را الویت قرار دهیم کاری بسیار اشتباه است
توجه به دوره
خیلی از افراد در انتخاب رشته سراسری دوره محور انتخاب رشته می کنند یعنی دوره روزانه را ترجیح می دهند و حتی در الویت بندی رشته ها حتی رشته ای که کمتر دوست دارند را روزانه انتخاب می کنند و بعد سراغ دوره شبانه رشته مورد عاقه خود می روند البته این برای افرادی که از لحاظ مالی دچار مشکل هستند منطقی به نظر می رسد اما اگر از لحاظ مالی برای شما تفاوتی ندارد بهتر است که دوره روزانه و شبانه یک رشته مورد نظر پشت سر هم قرار بگیرد
توجه به شانس قبولی
خیلی از افراد به شانس قبولی در انتخاب رشته توجه می کنند . این کار یکی از اشتباه ترین اقدامات در انتخاب رشته است نحوه انتخاب سازمان سنجش بر مبنای رتبه است و تازمانی که تمامی نفرات قبلی شما بررسی نشوند به سراغ انتخاب رشته شما نمی آید پس اینکه هر چه کد رشته ای که شانس قبولی بالاتری دارد را اول انتخاب کنید در انتخاب رشته شما و قبلوی شما بی تاثیر است و فقط شانس های خوب را از دست داده اید
فرم انتخاب رشته آزمون سراسری
برای انتخاب رشته آزمون سراسری شما یک فرم از سوی سازمان سنجش منتشر می شود که پیش نویس انتخاب های خود را باید در آن وارد نمایید و سپس انتخاب های خود را پس از نهایی شدن وارد سایت سازمان سنجش نمایید. این فرم به شما اجازه می دهد که 150 کد رشته از میان کد رشته محل های اعلام شده از سوی سازمان سنجش انتخاب نمایید که در انتخاب این 150 کد رشته برای شما محدودیتی وجود ندارد . که در این فرم باید کد رشته محل آن رشته و دانشگاه مورد نظر خود را وارد نمایید و مهم است که این اعداد 5 رقمی که با عنوان کد رشته شناخته می شود به طرز صحیحی وارد شود!
کوچکترین اشتباهی موجب می شود رشته شهر و دانشگاه مورد نظر کامل تغییر یابد برای همین باید در انتخاب و نوشتن این کد رشته های 5 رقمی دقت نمایید و برای هر رشته و دانشگاه یک عدد مشخص وجود دارد که می توانید آن را ازروی دفتر چه شماره 2 سازمان سنجش پیدا نمایید
انواع چیدمان و اولویت بندی در انتخاب رشته
اینکه براساس شانس قبولی انتخاب رشته کنید اشتباه ترین کار ممکن است اگر رتبه شما 699 شده باشد تا انتخاب رشته 698 نفر قبل از شما بررسی نشود نوبت به انتخاب رشته شما نمی رسد برای همین حتی اگر شانس انتخاب اول شما هم صفر باشد باید آن را در انتخاب رشته وارد نمایید اگر این انتخاب توسط 698 نفر قبلی شما پر شده باشد سیستم انتخاب دوم و الی آخر شما را بررسی می کند اما اگر هنوز یک ظرفیت باقی مانده باشد آن نوبت به شما می رسد برای همین است که ممکن است هر رشته برای شما در حد 1 درصد هم شانس قبولی داشته باشد بنابراین بر اساس علاقه خود انتخاب رشته کنید نه بر اساس شانس قبولی
انواع دوره های دانشگاهی
دوره های دانشگاهی براساس نوع امکاناتی که دارند طبقه می شوند؛ دوره های دانشگاهی در دفترچه شماره 2 انتخاب رشته در کنار رشته و دانشگاه نوشته شده است؛ در این بخش انواع دوره های دانشگاهی و امکاناتی که هر دوره دارد را با هم بررسی می کنیم. یکی از مراحل انتخاب رشته چیدمان دوره های دانشگاهی در میان دو رشته پر اهمیت دانش آموزان می باشد. مثلا فردی که مهندسی عمران و مهندسی مکانیک را علاقه دارد تصور کنید حال مهم است که در رشته مهندسی عمران دوره شبانه تحصیل کند و یا مکانیک دوره روزانه. این اولیت بندی در دوره ها از بخش های پر اهمیت در انتخاب رشته کنکور سراسری است.
دوره روزانه
این دوره کامل ترین دوره دانشگاهی است! برای حضور در این دوره نیازی به پرداخت شهریه نیست؛ دانشجویان این دوره از خدمات خوابگاه و وام و… می توانند استفاده کنند، مدت زمان تحصیل در دوره روزانه 4 الی 5 سال یعنی 8 الی 10 ترم است؛ دوره روزانه معتبر ترین مدرک تحصیلی را دارد!!
تعهد خدمت دوره روزانه
دوره روزانه شهریه ندارد و تحصیل در این دوره رایگان است؛ اما اگر بعد از مدت تحصیل قصد دریافت اصل مدرک خود را برای ترجمه و یا مهاجرت داشته باشید، باید تعهد خدمت خود را بگذرانید که برای سهمیه منطقه 1 یک برابر مدت تحصیل و برای سهمیه منطقه 2 و 3 دوبرابر مدت تحصیل باید تعهد خدمت خود را بگذرانید؛ اگر نمی خواهید که دوره تعهد خدمت را بگذرانید لازم است که هزینه مدت زمان تحصیل خود را بپردازید یعنی دوره روزانه هم در انتها رایگان نیست !!!!
دوره شبانه
اعتبار مدرک دوره شبانه به اندازه مدرک دوره روزانه است؛ اما این دوره دارای شهریه است و خوابگاه و امکانات رفاهی هم ندارد؛ بر خلاف اسم آن کلاس های آن در شب برگزار نمی شود و با دانشجویان دوره روزانه کلاس ها یکجا برگزار می شود!
دوره شبانه
اعتبار مدرک دوره شبانه به اندازه مدرک دوره روزانه است؛ اما این دوره دارای شهریه است و خوابگاه و امکانات رفاهی هم ندارد؛ بر خلاف اسم آن کلاس های آن در شب برگزار نمی شود و با دانشجویان دوره روزانه کلاس ها یکجا برگزار می شود!
دوره غیرانتفاعی
این دوره از لحاظ اعتبار مدرکی بعد از دوره روزانه و شبانه و پردیس خودگردان قرار دارد؛ دانشگاه های غیر انتفاعی به دو دسته تقسیم میشوند یکی دانشگاه و یکی موسسه غیر انتفاعی؛ مدرک دانشگاه ها معتبر تر از مدرک موسسه هاست؛ یکی از معتبر ترین دانشگاه های غیر انتفاعی دانشگاه علم و فرهنگ است که در رشته تجربی رشته زیست شناسی و در رشته ریاضی رشته های فنی مهندسی و علوم پایه و در رشته های انسانی هم تمامی رشته ها را ارائه می دهد؛
دوره غیر انتفاعی برای هر ترم شهریه دارد و هزینه آن از دانشگاه شبانه بیشتر است اما از دانشگاه های پردیس خودگردان کمتر است این دوره هم خوابگاه و امکانات رفاهی ندارد بعد از دانشگاه علم و فرهنگ موسسه غیر انتفاعی سوره و هنر پارس جز موسسات خوب به حساب می آیند که رشته های معماری و عمران آن بسیار معتبر است.
دوره پیام نور
این دوره در ایران پایین ترین مدرک و اعتبار مدرکی را دارد، اما برای تحصیل در خارج از کشور مدرک بسیار معتبری دارد! این دانشگاه معمولا در تهران کلاس های حضوری دارد اما در شهر های کوچک کلاس های آن به صورت مجازی برگزار میشود؛ آزمون های پایان ترم دانشگاه پیام نور به صورت هماهنگ کشوری برگزار می شود، گزینش آن بومی گزینی است و فقط می توانید دانشگاه هایی که در بوم شما قرار دارند را انتخاب نمایید؛ مدت زمان تحصیل در دانشگاه پیام نور حداقل 6 و حداکثر 10 سال می باشد، دوره پیام نور کمترین میزان شهریه را در بین دانشگاه ها و دوره های شهریه پرداز دارد.
اعتبار مدرک پیام نور و مهاجرت
دوره پیام نور اعتبار مدرکی بالایی برای مهاجرت دارد؛ به دلیل هماهنگی امتحانات آن و کشوری برگزار شدن امتحانات سطح علمی دانشجویان آن بسیار بالا است، و مدرک آن برای مهاجرت معتبر است برای همین اگر قصد مهاجرت دارید حتما این دانشگاه ها را در لیست الویت های خود قرار دهید؛ خصوصا اگر رتبه خوبی هم کسب نکرده اید.
دوره مجازی
این دوره کمترین میزان شهریه را دارد! همچنین این دوره تمامی کلاس هایش به صورت آنلاین برگزار می شود، و در مدرک آن اسم مجازی ذکر می شود؛ این دوره برای افراد شاغل بسیار مناسب است و توصیه می شود.
شهریه دانشگاه ها در انتخاب رشته کنکور 1401
شهریه دانشگاه شبانه
همانطور که گفته شد دوره شبانه دارای شهریه می باشد که معمولا میزان آن در هر ترم برای هر رشته و بر اساس واحد های درسی متغیر می شود؛ معمولا شهریه ثابت دانشگاه های شبانه هر ترم حدودا یک میلیون تومان است که به ازای هر واحد عمومی و تخصصی و درس اصلی هم مبلغی اضافه می شود؛
برای رشته های انسانی در هر ترم حدودا بین 3/800/000 تومان و برای سایر گروه های آموزشی هر ترم حدودا 5/000/000 الی 5/200/000 تومان می باشد، که البته دوره شبانه دیگر تعهد خدمت ندارد و در مدرک فرد نام نوبت دوم ثبت می شود که برای استخدام مشکلی ایجاد نمی کند نام نوبت وم صرفا برای این است که نشان دهد شما دگیر موظف به گذراندن دوره تعهد خدمت نیستید.
شهریه دانشگاه پردیس خودگردان
این دانشگاه به نسبت شهریه سنگین تری دارد؛ و مانند دانشگاه شبانه هزینه ثابت ترمی و هزینه واحدی دارد؛ هزینه واحد های عمومی و اصلی و تخصصی و واحد های عملی هم با هم متفاوت می باشد که در دوره دانشگاه پردیس خودگردان در همین سایت به تفضیل قرار داده ایم؛ پردیس خودگردان برای رشته های پزشکی و دندان پزشکی و داروسازی حدودا هر ترم حدودا به طور میانگین 25 الی 30 میلیون می باشد برای رشته های پیرا پزشکی هزینه حدودی هر ترم بین 18الی 22 میلیون و برای رشته های فنی و مهندسی بین 10 الی 15 میلیون در هر ترم می باشد.
شهریه دانشگاه پیام نور
این دانشگاه ها معمولا کمترین میزان شهریه را دارند و براساس شهریه متغیر حدودا هر ترم بین 2 میلیون الی 2/5 میلیون تومان متغیر است؛ همچنین در مقاله دانشگاه پیام نور می توانید اطلاعات کاملی از این دانشگاه به دست آورید.
شهریه دانشگاه غیرانتفاعی
هزینه ترمی این دانشگاه ها چیزی بین دوره روزانه و دوره پردیس خودگردان است؛ رشته های پزشکی و پیرا پزشکی که در دانشگاه های غیر انتفاعی ارائه نمی شود و شهریه ترمی این دانشگاه ها برای رشته های انسانی ترمی 5 الی 5.5 میلیون، و برای رشته های فنی و مهندسی 6الی 6.5 میلیون می باشد؛ البته همانطور که گفتیم بر اساس تعداد واحد و پروژه متفاوت می شود.
انتخاب رشته بر اساس زیر گروه
یکی از نکاتی که حتما حتما در انتخاب رشته باید اجرا شود انتخاب رشته بر اساس زیر گروه فرد و رتبه در زیر گروه است اینگونه نیست که بر اساس رتبه در سهمیه کلی داوطلب انتخاب رشته صورت پذیرد بیایید فرض کنیم داوطلبی در رشته تجربی زمین را 90 درصد زده است اما این فرد به رشته های شیمی و داروسازی علاقه ای ندارد رتبه او در زیر گروه 1 حدودا 12 هزار شده است و رتبه او در زیر گروه 2 به دلیل درصد زمین شناسی 4 هزار شده است و رتبه در سهمیه او بر اساس میانگین زیر گروه حدودا 8 هزار می باشد؛
خیلی از افراد و مشاوران با رتبه 8هزار برای این داوطلب رشته های پیرا پزشکی را انتخاب می کنند و امید دارند که داوطلب در این رشته ها پذیرفته شود اما برای رشته های پیرا پزشکی باید به زیر گروه 1 توجه کردکه رتبه داوطلب 12 هزار بوده است و باید بر مبنای این 12 هزار برای این داوطلب انتخاب رشته را انجام داد . برای همین در جلسه مشاوره انتخاب رشته مهم ترین اقدام در این است که در ابتدا کارنامه داوطلب به صورت دقیق بررسی شود و تحلیلی دقیق بر روی کارنامه ، رتبه ، رتبه در زیر گروه و سهمیه داوطلب انجام پذیرد.
اصول انتخاب رشته
سهمیه های کنکور
بومی گزینی در انتخاب رشته
پذیرش متمرکز و نیمه متمرکز
تحلیل کارنامه کنکور
دانشگاه های غیر انتفاعی
دانشگاه پیام نور
دانشگاه فرهنگیان
دانشگاه امام صادق
پرسش و پاسخ متداول
در چه صورتی انتخاب رشته کنیم ؟
این یک سوال مهم است. هر رتبه ای که در کنکور سراسری کسب کردید، حتما انتخاب رشته نمایید. چرا که با انتخاب رشته نکردن شانس خود را به افرادی می دهید که رتبه بدتری از شما کسب کرده اند. بنابراین شانس خود را حتما با یک انتخاب رشته خوب امتحان کنید. شاید نفرات قبل از شما به نحوی انتخاب رشته کرده باشند که شانس قبولی شما همچنان بالا باشد. بنابراین حتما حتما انتخاب رشته خود را زیر نظر متخصص انتخاب رشته انجام دهید.
مهلت زمان انتخاب رشته چه قدر است؟
حواستان باشد که حتما در بازه زمانی که از سوی سازمان سنجش اعلام می شود انتخاب اهی خود را در سازمان سنجش وارد کنید. مهلت زمان انتخاب رشته یک الی دو روز بعد از اعلام رتبه ها شروع می شود و حدودا 4الی 5 روز زمان دارد.
اگر مجاز به انتخاب رشته نشده بودیم چه کار کنیم؟
حتی اگر در دوره های روزانه و شبانه مجاز به انتخاب رشته نشده بودید، حتما در دوره های بدون کنکور سراسری و آزاد شانس خود را امتحان کنید.
انتخاب رشته خوب چگونه است؟
برای انجام دادن یک انتخاب رشته خوب عوامل گوناگونی وجود دارد اما مهم ترین اینها یک فرد متخصص است که کار را خودش بر عهده بگیرد و نه دانشجویان و موسسه ای برای انتخاب رشته مورد قبول است کهبرای جذب دانش آموزان به دروغ های آشکار متوسل نشود. قبولی باید عاقلانه و منطقی باشد نه اینکه با هر رتبه ای بشود بهترین رشته ها را پذیرفته شد.